“Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is”

Deze dichtregel van K. Schippers met als opschrift ‘De ontdekking’ lijkt geschreven te zijn voor De Cultuurfabriek: het nieuwe onderkomen van bibliotheek, kunstuitleen, museum en de historische vereniging.

De buitenkant van het gebouw, met kleurige stenen gemetseld in een breimotief, verwijst naar de geschiedenis van Veenendaal: waar nu dit opvallende gebouw van architect Jos van Eldonk staat stond eens de Hollandia wolfabriek. Deze geschiedenis is ook af te lezen aan het kunstwerk op de gevel, waar o.a. allerlei termen uit de wolfabricage zijn terug te vinden.

En dan de binnenkant van het gebouw! Op alle verdiepingen trekt kleur de aandacht: warm rood in het leescafé, prachtige blauw in het Museum, vrolijk oranje en groen in de jeugdbibliotheek, paars en roze in de bibliotheek.

Maar de ‘kleur’ zit niet alleen in gebouw en inrichting, het zijn de bewoners die maken dat de Cultuurfabriek meer is dan een verzameling van vier culturele instellingen. We wonen niet alleen onder hetzelfde dak, maar gaan ook inhoudelijk met elkaar de samenwerking aan om vorm te geven aan kunst en cultuur in Veenendaal.

Kom vooral kijken, keuren, proeven van alle kleuren die De Cultuurfabriek u te bieden heeft!

 
 
 
 
 
label
 
vorige Print afbeelding volgende